HKZ kleine organisaties – startende organisaties

Bent u een startende ondernemer en wilt u uw startende organisatie certificeren voor HKZ Kleine organisaties?
Wij helpen u graag op weg!

Voor organisaties die korter dan een half jaar bestaan willen wij graag de mogelijkheid bieden, om voor een prijs die passend is bij de fase van uw onderneming, begeleiding te krijgen om te certificeren voor HKZ KO.

De eerste certificering is belangrijk voor uw organisatie om uw diensten te kunnen verlenen en/of uit te breiden. Daarnaast is het juist in het moment van de opstart een gedegen fundament waarop de rest van de organisatie gebouwd kan worden.

Wij ondersteunen in de voorbereiding op de externe audit, behandelen alle onderwerpen die bij de audit getoetst worden en zorgen ervoor dat u weet wat er allemaal geregeld moet zijn en wat op papier moet komen om de audit tot een positief resultaat te brengen.

Hoe zit het traject in elkaar?

In de bijeenkomsten vormen wij een compleet beeld van uw organisatie, welke u kunt verwerken in het door ons aangeleverde kwaliteitshandboek.  Wij stellen met u de risico’s vast passend bij de norm en stellen wij met u het risico- en verbeterregister op welke benodigd zijn voor de audit. . Aansluitend volgt de organisatiebeoordeling, welke u nodigt heeft voor de audit. Na deze bijeeenkomsten heeft voor uw bedrijf alles in beeld wat nodig is om de audit succesvol te doorlopen.

Wij maken, zoals wij dat noemen, een foto van de organisatie. Na deze bijeenkomst weten wij wat uw bedrijf doet, wat het niet doet, hoeveel medewerkers en in welke functies deze betrokken zijn, aan welke eisen u moet voldoen voor het uitvoeren van de werkzaamheden en in welke processen mogelijk risico’s voor uw bedrijf zitten.

In het risicoregister stellen wij alle risico’s vast, is er ruimte voor het registraties van afwijkingen, het jaarplan en andere belangrijke zaken voor het behalen en behouden van uw certificering.

Wij nemen deze met u door, stellen met u vast welke informatie van toepassing is voor uw bedrijf en leggen u uit hoe u dit kunt invullen en blijven gebruiken tijdens de certificering.

In deze bijeenkomst begeleiden wij u bij het opstellen van de organisatiebeoordeling. Hierin behandelen we vragen over de genomen acties vanaf de wens tot certificeren tot aan de audit, stelt u het jaarplan voor komend jaar op en op welke wijze u dit gaat uitvoeren. 

Bij de jaarlijkse follow-ups van de certificering zal de auditor willen weten wat u afgelopen jaar gesignaleerd heeft, hoe u verbeteringen hebt doorgevoerd en wat u hebt uitgevoerd van het jaarplan.

Waarom en speciaal aanbod voor kleine, startende organisaties?

Eenvoudig certificeren snapt het belang van een kwaliteitskeurmerk. Vaak is dit nodig om uw bedrijf verder vorm te kunnen geven door het vergaren van nieuwe opdrachten of het aannemen van nieuwe clienten. Door de opstartfase is een grote financiering van niet gewenst of (al) mogelijk. Om het fundament van uw organisatie te verstevigen is vaak juist het keurmerk nodig.

Wij zijn graag betrokken bij jonge organisaties om deze door de opstartfase heen te helpen. We richten ons op een waardevolle en bij voorkeur langdurige samenwerking, waarbij wij het, als mens, ontzettend leuk vinden om te ondersteunen bij de opstart, maar ook bij groeiende organisaties betrokken te kunnen blijven in de volgende jaren. 

Doordat we begrijpen dat het bij de opstart en bij de 1e certificering vooral belangrijk is om alles goed op papier te krijgen en succesvol door een audit te kunnen komen, hebben wij deze instapmogelijkheid gecreeerd. 

In een latere fase, waarin u vooral zult merken hoe alles wat u op papier heeft uitgewerkt voor u werkt, kijken we graag met u mee hoe dit in de loop van de jaren een toevoeging kan blijven op uw bedrijfsvoering. Ook bij de uitbreiding van u werkzaamheden – en hiermee de uitbreiding van uw kwaliteitskeurmerk – ondersteunen we graag om hier vorm aan te geven.

Instapprijs HKZ Kleine Organisaties - startende organisatie

U voldoet aan de voorwaarden:

  • U bent een startende organisatie en korter dan en half jaar actief met het bedrijf waarmee u wil certificeren
  • U bent langer dan een half jaar actief met het bedrijf waarmee u wil certificeren, maar heeft nog geen klanten en/of clienten. U verwacht deze het komende half jaar te krijgen.

Ik wil graag contact over het instapmodel HKZ Kleine organisaties voor mijn startende bedrijf:

Eenvoudig Certificeren staat voor u klaar

Wij begeleiden en ondersteunen bedrijven naar het behalen van de gewenste certifcering

Meer informatie

Wilt u meer weten over al onze producten en trajecten?
Klik hier


Bedankt voor uw bericht!

Op werkdagen streven we ernaar binnen 2 uur uw bericht te beantwoorden.