F.A.Q.

Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen over audits, kwaliteitsnormen, ge begeleiding bij certificeren en over de werkwijze en ervaring van Eenvoudig Certificeren.

Quick en smart certificeren is waar we ons voor inzetten. Geen lijstjes om de lijstjes, praktisch kwaliteitsmanagement wat bij uw organisatie past. Op deze wijze behaalt u niet alleen uw certificering, maar heeft u ook een kwaliteitsmanagementsysteem wat voor uw organisatie werkt en daadwerkelijk gebruikt kan worden. Wij hebben geen dure kantoorpanden, verbinden ons aan doen wat nodig is en maken het behalen van een certificering niet ingewikkelder dan nodig is. Hierdoor kunnen we onze prijs op een niveau houden waarbij begeleiding naar een audit ook voor startende en kleinere organisaties bereikbaar is. Bekijk hier onze trajecten

Een audit is het toetsmoment van de certificerende organisatie die bij uw bedrijf wordt uitgevoerd. In dit toetsmoment beoordeelt de auditor of uw organisatie d juiste zaken op papier heeft staan om te voldoen aan de gewenste norm. Aansluitend zal de auditor toetsen of u dit ook in de praktijk uitvoert. 

Bij veel keurmerken is dit 3 jaar. U start met een volledige audit, waarbij u het keurmerk toegekend krijgt als u voldoet aan de eisen van de norm. 

De 2 opvolgende jaren is er een jaarlijkse toets, waarbij beoordeelt wordt of u blijft voldoen aan de norm om het keurmerk te mogen behouden. Heeft u bijvoorbeeld gedaan wat u in proces hebt weggeschreven? En heeft u het jaarplan daadwerkelijk uitgevoerd? 

Bij groeiende organisaties gebeurd het vaak dat in de eerste jaren de werkzaamheden zich ontwikkelen. Indien in u in de tussentijd nieuwe bedrijfsactiviteiten bent gaan uitvoeren, kunt u ervoor kiezen om deze uit te breiden op uw huidige certificaat.

De tijd die nodig is voor een audit is afhankelijk van de grootte van uw bedrijf. U kunt hierbij denken aan het aantal medewerkers, locaties, diversiteit aan werkzaamheden, enz.  Het uitgangspunt is over het algemeen 1 dag voor een kleine- en of startende organisatie. 

Als uw bedrijf meerdere locaties heeft zal de certificerende instantie, gedurende de 3 jaar van uw certificering, alle locaties bezocht willen hebben verdeeld over de 3 audit momenten.

Via de link hieronder kunt u doorklikken naar het steunpunt RI&E. Op deze pagina kunt u branche specifiek zoeken naar de passende RI&E. Een RI&E moet getoetst zijn door een veiligheidskundige of arbeidshygienist. Heeft u hulp nodig met het uitvoeren van de RI&E dan kunnen wij u daarbij ondersteunen.

Steunpunt RI&E

Al organisatie ondersteunen wij in het voorbereiden van een externe audit bij klanten voor een kwaliteitsnorm. De certificerende organisaties bieden deze begeleiding niet, vanuit het gewenste onafhankelijke en objectieve kader van toetsen.

We implementeren met een klant het managementsysteem zodat het op papier allemaal in orde is voor de aanstaande audit. De organisatie zorgt zelf dat het in de praktijk uitgevoerd wordt. Wij leveren hier een bijdrage aan door bij het opstellen van het kwaliteitssysteem dit zo toepasbaar mogelijk te maken op uw bedrijfsvoering.

Wat wij zelf van onze klanten terughoren gedurende de trajecten is dat het met een andere blik naar de eigen organisatie het meest lastig is. 

U kent uw werk inhoudelijk, vaak komt u zelf uit de praktijk. U bent daardoor bekend met hoe dit uitgevoerd moet worden en mogelijk ook met wat ervoor nodig is. De blik vanuit de norm is verder overstijgend,  waarbij u met een andere blik naar uw processen zal kijken. Vooral de begeleiding bij – hoe interpreteer ik de norm voor mijn bedrijf en hoe kijk ik met een andere blik naar mijn bedrijf – is hetgeen wat het verschil maakt.

En laten we een audit of een kwaliteitssysteem niet moeilijker maken dan het is. U voert uw werk al uit of weet welk werk u gaat uitvoeren. De meeste ondernemers doen dit niet zonder specifieke kennis van het vakgebied waar ze in gaan werken. Dat betekent dat u sommige zaken mogelijk al op papier heeft, sommige zaken in uw hoofd heeft en op papier moet zetten en sommige zaken zullen nieuw zijn. U komt bij ons voor de begeleiding om dit goed in proces weg te zetten voor een audit. Maar weet dat u waarschijnlijk al veel kennis in huis heeft. Hiermee kunt u zelf goed invulling geven aan de eisen van de norm als wij deze vertalen naar uw praktijk.

In onze samenwerking zorgen wij er samen met u voor dat alles wat voor uw bedrijf nodig is om de audit positief te doorlopen, goed op papier komt te staan.

Samen met u kijken we hoe dit past bij hoe u dit in de praktijk kan en wil uitvoeren. Wanneer u behoefte heeft om ondersteuning te krijgen bij de operationele implementatie kunnen wij uw bedrijf hier ook bij begeleiden.

Eenvoudig Certificeren is ontstaan vanuit de behoefte vanuit de markt voor een tegenhanger van complexe en uitgebreide implementatietrajecten voor HKZ kleine organisaties en ISO certificeringen. Én vanuit onze eigen behoefte om startende en kleine organisaties te kunnen ondersteunen in de ontwikkeling van het bedrijf.

We begeleiden voor een vaste lage prijs met ervaren deskundigen. Dit doen we deels digitaal maar kan ook gewoon face2face, op uw locatie. We bieden volledige trajecten en daarnaast kunnen wij u op maat ondersteunen op onderdelen van de normen.

Eenvoudig Certificeren biedt de ondernemer alle handvatten (documentatie, formulieren en informatie) en begeleidt en adviseert bij het implementeren van het benodigde kwaliteitssysteem. Met de implementatie van dit systeem op de werkvloer gaat de organisatie zelf aan de slag.

Zoals eerder genoemd leveren wij graag een bijdrage in de ontwikkeling van deze bedrijven. Wij geloven in samen successen behalen. 

Wanneer u groeit met uw organisatie, groeien we graag met u mee. Dit brengt het voordeel met zich mee dat wij weten hoe zaken tot stand zijn gekomen, u en uw bedrijf goed leren kennen en hiermee op de lange termijn een passende bijdrage kunnen blijven leveren.

Het kan ook zo zijn dat u het keurmerk hebt behaald en dat u zelf het vervolg kan bijhouden. Bijvoorbeeld omdat uw organisatie niet als doel groei heeft en de processen grotendeels hetzelfde zullen blijven.  Ons niet meer nodig hebben kan ook een gezamenlijk doel zijn!

Wij geloven in betalen voor wat u daadwerkelijk nodig heeft. Wij willen een keurmerk binnen het handbereik van een startende- of kleine organisatie brengen om de verdere ontwikkeling te ondersteunen. Wij richten ons hierbij als eerste op een succesvolle audit voor uw bedrijf en tegelijkertijd richten wij ons graag op langdurige samenwerkingen. Succes behaal je samen, hier zetten wij ons voor in.

Wij hebben geen duur kantoorpand en houden onze overhead kosten zo laag mogelijk. Wij maken het behalen van een norm niet onnodig complex. Wij doen ons werk met plezier en worden graag betaald voor wat we doen, maar willen niet dat u betaald voor wat u niet nodig heeft.

Samenwerken om een keurmerk te behalen? We horen het graag!

Klik hier voor een kennismaking met ons team

Wij werken in principe met alle branches samen. Onze klanten komen uit de zorg, technische industrie, beveiligingsdomein, ICT, off shore, enz.

U kunt vanuit elk domein bij ons terecht voor de begeleiding bij het behalen van de genoemde keurmerken op onze trajecten pagina. 

Op de achtergrond ontwikkelen wij ons voortdurend, heeft u een vraag over een norm of over de begeleiding bij een norm welke (nog) niet genoemd staat? Neem gerust contact met ons, dan kunnen wij met u bespreken of wij hier de benodigde begeleiding in kunnen bieden.

Een van de eigenaren heeft naast ervaring de zorg, ervaring in het veiligheidsdomein. Dit betekent dat wij als organisatie begrijpen wat u, welke bijzondere regels- en maatregelen voor u gelden en hoe wij dit voor u kunnen vertalen naar de praktijk. 

Wij zijn bekend met de eisen die gesteld worden aan beveiligingspersoneel, wat dit voor u betekent als organisatie en zijn bekend met hoe verschillende beveiligingswerkzaamheden worden uitgevoerd. Hierdoor kunnen wij voor uw bedrijf de norm goed vertalen naar een kwaliteitssysteem wat passend is in uw specifieke sector.

De twee eigenaren van Eenvoudig Certificeren hebben beiden een achtergrond in de zorg. Hierdoor zijn zij goed bekend met de bijzondere eisen die aan de zorg gesteld worden. Of dit nu gaat over specialistisch handelen, de benodigde inrichting van administratie m.b.t. cliënten of bijvoorbeeld de benodigde kwalificaties van het personeel. 

Vanuit deze ervaring kunnen wij als organisatie goed de vertaling van de norm maken naar uw praktijk en weten we inhoudelijk wat er nodig is in uw specifieke werkgebied.

Nee, de audit wordt uitgevoerd door de daarvoor gecertificeerde instanties. Wij werken met klanten samen om voor te bereiden op de audit, zodat deze zo soepel mogelijk kan verlopen.

Hoe zeker ben ik ervan dat ik de certificering daadwerkelijk behaal? Een van de meest gestelde vragen. U investeert in een traject wat voor uw onderneming belangrijk is. Begrijpelijk dat u wil weten of u uw certificaat met succes gaat behalen.

Onze trajecten zijn al door honderden organisaties afgenomen met een succesvol resultaat: het gewenste certificaat aan de muur.

Echter, het blijft wel altijd het managementsysteem van de organisatie zelf en u bent zelf verantwoordelijk om uitvoering te geven aan het gemaakte systeem. Dit is wat bij een audit getoetst wordt. Aan onze zijde zullen wij alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat alles dusdanig op orde is zodat u het certificaat kunt behalen.

De kosten staan op onze website onder het kopje “Tarieven”. Wilt u informatie over een traject op maat? neem dan contact met ons op via ons contactformulier onderaan onze pagina’s of 

Klik hier om ons een mail te sturen

Klik hier voor onze tarieven

Als startende organisatie is een grote financiele investering vaak niet mogelijk. Daarbij komt dat een kwaliteitskeurmerk juist vaak nodig is om verder te kunnen groeien. Eenvoudig Certificeren helpt organisaties graag in deze fase van ondernemen.

Wij richten ons bij voorkeur op langdurige samenwerkingen, waarbij we het heel leuk vinden om met organisaties mee te kunnen groeien. Bij uw 1e certificeringstraject dragen we er samen zorg voor dat op papier en in uitvoering alle juiste zaken op orde zijn voor de audit.

Onze instapprijs komt voor uit de wens dat we graag startende organisaties een kans willen bieden om voor een redelijke prijs met hun organisatie te kunnen groeien door het behalen van een kwaliteitskeurmerk.

Vragen?  neem contact met ons op via het contactformulier onderaan de pagina.

We werken samen met adviesbureaus zoals VMB – Consult maar ook met Q-link, ISO2Handle en andere digitale bureaus voor de implementatie van digitale managementsystemen. Eenvoudig Certificeren heeft ook contact met Certificerende instellingen zoals Dekra, Kiwa, DNV en Digitrust.

Eenvoudig Certificeren is opgezet door ervaren deskundigen uit de wereld van certificeringsbegeleiding. Deze personen zullen u ook begeleiden. Op de pagina “over ons” ziet u wie dit zo al zijn.

Ik heb vragen die niet in de F.A.Q. staan

Klik op de button hieronder om uw vragen direct aan ons te stellen.

Onze laatste artikelen

Transitie HKZ-norm 2010 naar 2021

Transitie HKZ-norm 2010 naar 2021

Over iets minder dan een jaar is het zover: er komt een einde aan de overgangsperiode van de HKZ-norm Kleine organisaties 2010 naar de versie van 2021. Op 5 oktober 2023 vervallen alle certificaten die gebaseerd zijn op de oude HKZ-norm. Wat zijn de belangrijkste veranderingen van deze norm? En: kunt u deze transitie nog op tijd starten? In dit artikel nemen we u mee in de overgang naar de actuele HKZ-norm.

Lees meer


Bedankt voor uw bericht!

Op werkdagen streven we ernaar binnen 2 uur uw bericht te beantwoorden.