ISO 9001

Uw stap naar een ISO 9001 certificering

Voor veel organisaties is de ISO 9001:2015 de meest geschikte basis voor het managementsysteem en certificering, ook in de zorg. Zo is de HKZ ook gebaseerd op ISO 9001.

Met ISO 9001 op zak kunt u met uw organisatie eenvoudig uitbreiden naar andere normen. Wij begeleiden u vanaf een tarief van 850 euro.

ISO 9001 in het kort

ISO 9001:2015 (officieel NEN-EN-ISO 9001:2015 NL) is een internationale norm voor kwaliteitsmanagement. Met een ISO 9001 certificaat toont u aan dat u wet- en regelgeving toepast, dat u door middel van risicomanagement inspeelt op risico’s en kansen en dat continu verbeteren geborgd is. Kortom: uw bedrijfsprocessen verlopen beheerst waardoor u kosten kunt besparen. 

ISO 9001 maakt gebruik van een procesbenadering, die de Plan-Do-Check-Act-cyclus (PDCA-cyclus) en risico gebaseerd denken omvat. Door de PDCA-cyclus kan een organisatie zorgen dat de processen over afdoende middelen beschikken en op toereikende wijze gemanaged worden en dat verbeterkansen vastgesteld worden waar iets mee wordt gedaan. Risico gebaseerd denken maakt dat de organisatie preventieve maatregelen kan nemen om de negatieve effecten van afwijkingen te minimaliseren en maximaal gebruik te maken van kansen die zich voordoen.

Daarom kiest u voor een ISO 9001 certificering:

·                 Voldoen aan de wensen en eisen van stakeholders;

·                 Het continue verbeteren van uw processen;

·                 Klaar voor de toekomst;

·                 De basis voor het uitbreiden naar andere normen en certificaten.

De consultants van eenvoudigertificeren.nl bieden u drie verschillende pakketten bij het opzetten van een managementsysteem volgens ISO 9001.

Pakket basis

In een training van één dag leggen wij de norm aan u uit en geven wij u praktische handvatten hoe u zelf aan de slag kunt met het opstellen en implementeren van uw managementsysteem.

Pakket plus

·       Dag 1: gezamenlijk stellen wij het kwaliteitsbeleid op, op basis van de context- en stakeholdersanalyse. We brengen kansen en risico’s in kaart en kijken naar uw bedrijfsdoelstellingen.

·       Dag 2: in een multidisciplinaire sessie helpen wij u bij het in kaart brengen van de procesrisico’s.

·       Dag 3: interne audit. De interne audit geeft u een beeld van in hoeverre uw managementsysteem geïmplementeerd is. Een interne audit is een verplicht onderdeel van de norm en dient minimaal een keer per jaar te worden uitgevoerd.

·       Dag 4: directiebeoordeling. In een directiebeoordeling geeft de directie een oordeel over de effectiviteit van het managementsysteem.

Pakket premium

Extra ten opzichte van pakket plus is dat wij u ook begeleiden bij de certificerende audit; zo voorkomt u spraakverwarring tijdens de audit en als u een tekortkoming tijdens de audit krijgt, helpen wij u bij het oplossen daarvan.

Maak kennis

Hoe kan ik beginnen?

Zoals boven in ons stappenplan omschreven is een intakegesprek het startpunt. De keuze voor de norm, de verwachte doorlooptijd van het implementatietraject, de kosten en andere zaken bespreken we in dat gesprek.

Wil je eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Laat het ons weten en vul het formulier hiernaast in.

  • Vrijblijvend kennismaken
  • Kosteloos

Contactformulier